Morsomme aktiviteter

Er du på Granavollen, er det ingen grunn til å kjede seg. Sanner Hotell og området rundt hotellet byr på en rekke morsomme aktiviteter og fantastiske turområder. Aktivitetene kombinerer Granavollens unike historie med moderne fasiliteter.

Historievandring

Søsterkirkene på Granavollen er et imponerende landemerke høyt og fritt over bygda, og har en mystisk historie. To kirker ligger tett ved siden av hverandre, Maria (bygget 1100-1150) og Nikolai (bygget 1150-1200). Granavollen har vært samlingsplass gjennom hundreårene, både i førkristen og kristen tid. Gravhaugene, runesteiner og skriftlig kildemateriale forteller at dette har vært et viktig religiøst og politisk maktsenter. Vi lurer fortsatt på hvorfor det er to kirker på Granavollen. Går vi tilbake til middelalderen, da de ble bygd, var det ikke uvanlig at det ble bygd både to og tre kirker i nærheten av hverandre. De hadde da ulik funksjon, for eksempel domkirke, klosterkirke eller sognekirke. 

Ta deg en spasertur på egenhånd, eller kontakt oss for guidet tur.

Basseng med stjernehimmel, badstue og spabehandlinger

Vi anbefaler et besøk i hotellets velværeavdeling. Her finner du basseng med stjernehimmel, badstue, og et rikt utvalg av behandlinger hos Andrines Velvære (for bestilling, ta direkte kontakt på t. 48503725). Muligheter for enkel bevertning som frukt, grønt og det du ønsker av drikke.

I tilknytning til velværeavdelingen finner du også et trimrom, med tredemølle, romaskin og vekter, til fri bruk for alle våre gjester.

Konkurranser og aktiviteter i hotellparken

Vi har mulighet til å legge til rette for flere ulike aktivitetskonkurranser i hotellparken. Den rimeligste varianten er at vi setter opp ulike stasjoner med øvelser (som f.eks. melkespannkasting, hesteskokasting, pil og bue, tautrekking, quiz m.m.) som gruppene gjennomfører på egenhånd. Vi har også volleyball, tennis, kubb, boccia, turstier og skiløyper om vinteren. 

TEAMbuilding

Vår samarbeidspartner arrangerer skreddersydde teambuldingopplegg for bedrifter og organisasjoner i alle størrelser. Her skaper samhold og engasjement, for folk i alle aldre og med ulike forutsetninger. Alle oppgaver er basert på samarbeid og kommunikasjon. De tilpasser aktiviteter og tidsplan etter dine ønsker og preferanser, og tilpasser kompleksiteten i øvelsesutvalget, antall instruktører og utstyr som kreves for å gjennomføre. 

«Signum Grata — jakten på Kryptogrammet»

Denne aktiviteten passer perfekt etter en lang, stillesittende dag. Signum Grata er et slags rebusløp, som hovedsakelig gjennomføres inne på hotellet. Samarbeid, analytisk tenking, kreativitet, barnelære og konkurranse er stikkord for aktiviteten – inspirert av Da Vinci-koden. Det gjelder å bruke hele lagets sterke sider, være observante, og merke seg de instrukser som blir gitt. Vår samarbeidspartner har en rikholdig og spennende aktivitetsmeny med blant annet en ny type mobilt escape room og action track.

Ta naturen inn

Granavollen og Tingelstadhøgda er et eldorado for gå- og joggeturer. Ta beina fatt, og opplev det flotte og nasjonalt verneverdige kulturlandskapet i vårt nærområde. Vi anbefaler en tur fra Søsterkirkene langs pilegrimsleden til Nidaros, og frem til Hadeland Folkemuseum (ca. 5 km). Eller gå så langt du vil, og tilpass tiden du har til rådighet. Ønsker du en mer krevende tur, kan du ta turen til Sølvsberget, 493 m.o.h.